Τι είναι ο Παιδοδοντίατρος;

Παιδοδοντίατρος είναι ο οδοντίατρος που έχει μετεκπαιδευτεί σε αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά προγράμματα ειδίκευσης στην παιδοδοντιατρική. Η εκπαίδευση αυτή εξασφαλίζει μοναδική γνώση και εμπειρία για την προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών,των εφήβων και των ειδικών ασθενών.

Ο παιδοδοντίατρος, χρησιμοποιώντας ψυχολογικές τεχνικές και ειδικό λεξιλόγιο για την περιγραφή της θεραπείας, μπορεί να εδραιώσει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του παιδιού όχι μόνο για την πρώτη, αλλά και για τις επόμενες επισκέψεις που θα ακολουθήσουν, αλλάζοντας έτσι την εικόνα της οδοντιατρικής από επώδυνη και αγχώδη διαδικασία, σε πράξη απλή και αποδεκτή για το παιδί.

Η σωστή προσέγγιση του παιδιού, διαμορφώνει άριστους μελλοντικούς οδοντιατρικούς ασθενείς και γενικότερα άτομα πρόθυμα να συνεργάζονται με τους γιατρούς.

Άτομα με ειδικές ανάγκες (ιατρικά προβλήματα, νοητική υστέρηση, διαταραχές κοινωνικής συμπεριφοράς) ανεξάρτητα από την ηλικία τους, έχουν ανάγκη ιδιαίτερης αντιμετώπισης κατά την οδοντιατρική θεραπεία. Ο παιδοδοντίατρος έχει ειδικά εκπαιδευτεί έτσι ώστε, σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες της οδοντιατρικής, της ιατρικής και των κοινωνικών επιστημών, να προσφέρει υψηλής ποιότητας οδοντιατρικές υπηρεσίες στα άτομα αυτά

(από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας)

Στέργιος Δ. Αρίζος - Παιδοδοντίατρος

Βενιζέλου 46, Βέροια - Τηλ. 2331066123

©{2017} Παιδοδοντικό Ιατρείο Στέργιου Δ. Αρίζου | All Rights Reserved

Search